
מתכון לעוגת תפוחים ללא גולטן
מרכיבים:
1 כוס קמח נטול גלוטן (למי שאין בעית גלוטן ניתן לשלב עם /מחים שונים למשל קמח מלא וקמח כוסמין)
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס שמן קוקוס
2 תמרים רכים
2 בננות בשלות
1 תפוח
1/4 כוס מיים (לפי הצורך)
ציפוי:
3תפוחים חתוכים לפרוסות או ריבועים
מייפל
קימנון
אופן הכנה:
טוחנים את הבננות, התפוח התמרים ושמן ומוסיפים תמצית וניל. מערבבים את החומרים היבשים (הקמח , אבקת אפיה, סודה לשתייה וקנמון) ומוסיפים לבלילה.
מוסיפים מיים לפי הצורך.
בסיר נפרד מקפיצים את התפוחים עם כפית קינמון וסירופ מייפל טיבעי ( 3 כפות ) עד שהתפוחים משחימים ומתקרמלים מעט .
מפזרים את התפוחים מעל לבלילה שלנו ומכניסים לתנור המכוון ל-180 מעלות לכ40 דקות
בתיאבון