הקינמון הוא צמח תבלין מוכר ונפוץ, שמשמש גם כצמח מרפא בתרבויות רבות. ברפואה הסינית הקינמון נחשב צמח חם, והוא משמש לטיפול בבעיות של קור, שנפוצות מאוד אצל נשים. הקור יכול להגרם מגורמים הורמונליים או משכיחות גבוהה של חוסר דם אצל נשים. אצל מי שסובלת מקור בקצוות הגוף, בכפות הידיים, הרגליים והאף, יש פעמים רבות מעורבות של בעיה בזרימת הדם. הקור מתבטא פעמים רבות בכאבי מחזור, ובשל תכונתו המכווצת הוא נוטה להחמיר את הכאבים. נשים אלו חוות הקלה של כאבי המחזור על ידי חימום של הבטן או הגב.
חשוב לציין לעומת זאת, שכאשר קיים חום פנימי, כמו בגיל המעבר, בזמן הריון, בבעיות של מערכת עיכול עליונה, או כאשר קיימת דלקת מקומית, מומלץ לא לצרוך קינמון, ולהמנע ממזונות מחממים אחרים.
הקינמון ברפואה הסינית
עץ הקינמון הוא עץ ירוק עד שגדל בסרי לנקה, אינדונזיה, בהרי האנדים, ברזיל ובמצרים. התבלין מופק מהקליפה הפנימית של הגזע, שמיובש למקלות קינמון או נטחן לאבקה בעלת טעם מתוק וחריף וריח אופייני. ברפואה הסינית משתמשים ב-2 סוגים של קינמון:
ה- ( Rou Gui ( Cinnamoni Casiae Cortex מופק מהקליפה של הגזע והוא בעל אנרגיה חמה וחריפה. הוא מחמם את הפנים, משפר זרימת דם ומיטיב עם מערכת העיכול. הצמח משמש לטיפול בתחושות של קור, אי פוריות על רקע של קור, גפיים קרות, כאבי גב, השתנה דחופה, כאבי מחזור וכאבי בטן המוחרפים בקור.
הסוג השני נקרא ( Gui Zhi ( Cinnamomi Casiae Ramulus והוא מופק מקליפת הענפים העדינים הנמצאים בצמרת העץ. לצמח אנרגיה חמימה מתוקה ומעט חריפה, ומאחר שהענפים גבוהים ועדינים יותר, לאנרגיה שלהם יש נטיה לעלות מעלה, הצמח משמש לייזוע של העור, לפתיחת נקבוביות ועל ידי זה טיפול בהתקררויות, וסילוק של מחלות קור. הצמח משפיע על הפלג הגוף העליון, ומטפל בידיים, בכתפיים ובחזה. ה- Ghi Zhi משמש גם לאיזון הלב, ולחיזוק Qi ודם, לחוסר דם, חולשה והזעות ספונטניות.
קינמון בשימוש ביתי
ניתן להשתמש בקינמון גם באופן ביתי בבישול, אפייה, כמרכיב בהכנה של בשר וכתוספת למשקאות חמים. כשרוצים לחמם, לייזע או לטפל בהתקררויות ניתן לחלוט את הקינמון בתה או במים חמים, או יחד עם צמחים מחממים אחרים, כמו ג'ינג'ר, ציפורן או פלפל חריף.